SwingDiego har varit en omtumlande upplevelse, med många fina ögonblick och insikten om att det finns så mycket att lära sig! 🙂

Ett häftigt ögonblick var när det på dansgovlet utbröt ett sådant där tillfälle när massor med personer började dansa precis samma koreografi var för sig…ungefär som i såna där “amerikanska musikal/college filmer”, som man som svensk kanske brukar dissa och säga “Yeah, right…som att alla i ett rum skulle börja dansa precis samma koreografi i takt samtidigt… Hur sannolikt är det? Nooooooooot!”

Men det rör sig jue självklart om Linedance, där alla vet hur man ska dansa till en viss låt…alltså inte en flashmob även om många linedansare säkert har varit med i såna…

Känner att just i detta ögonblick så skulle Petra och Eva skaka lite på huvudena och säga:”Could have told you so! Det behövde du väl inte åka till U.S.A för!” 😉

Men en sak går inte att komma ifrån och det är att West Coasten har starka kopplingar till ett antal andra danser och att den har influerats av dessa… t.ex. Shag och Two Step förrutom Linedance…och Hustle kände väl alla till ifrån tidigare? 😉

Shag tror jag förövrigt att man rätt så tydligt kan se om man tittar på vissa West Coast Swing dansare som har ett otroligt Feetwork… Om du jämför med en West Coast Swing dansare som “bara” har bakgrund ifrån 10 -dans så är det en avsevärd skillnad på Feetwork…även om det såklart finns till viss del i Jiven i 10-dans, så är det inte riktigt samma som Shag…

The missing link found, Linedance & West Coast Swing! 😉 (å nu förstår jag var alla filmer med mass dansscener kommer ifrån… t.ex. slutet i Dirty dancing eller varför inte Thriller? )

<!–
WriteFlash('’);
//–>