Left side pass

1. light sätt vänster foten direkt snett bakom höger fot vinklad c:a 90 grader med

tåspets mot högerfots häl

medium sätt vänster fot rakt bakåt gå ur sloten me höger fot på två

hard sätt vänster fot rakt bakåt med samma vinkel som i light men längre ner i sloten.

2. “Powerzone” där ska connection var ram spänning ovanför och under så ska den var avslappnad.

3. leftside inside spin var inte rädd att “följa med” följaren in spinnen och var inte heller rädd att föra runt den ovanför huvudet på följaren.

4. För följaren Se till att ha kontroll på 4:an i en underrotation, alltså inte “squared up” steg variationer

5. I en underarm pass (missledande namn det är egentilgen handen som följaren går under) är det följaren som lyfter handen till sin slutgiltiga position.

Turen på intermidiate 2

Start-step

Tuck turn (killarna gjorde en lite lättare variant, där man lutar in…counterbalance på 2…och håller i den tills man lägger ner vikten på vänster fot på 4:a

tjejerna gjorde & a3 & a4 timing med en point med vänster fot på 3… och lägger ner vikten på den pointade vänster foten på & och på 4 går man på höger fot. Ankra på 5&a6.

Under arm pass ingång i Whip ( med handryggen på tjejens högra skulderblad på 2), Utgång ifrån whipen en dubbelsnurr med liten halo…kontrollera stoppet genom att a) Se till att vänster hand “blockar” tjejen när den sista snurren är avslutad vikten bak på höger fot, vänster ben “pointat” men utan vikt snett framåt för få stabilitet.

Sen kom en ny variant med vänster i vänster hand och att man istället högg tag med höger hand i följarens armbåge och stannade henne kontrollerat påbörjade en rotation, samtidigt som man hookade höger fot och sen gjorde man en barrel roll tillsammans och avslutade med ett ankare.

“Sidledes open-break känsla, med handbyte från vä-i vä till hö-i hö hammerlock på killens egen roll…mycket viktigt att få tillräcklig tension i hammerlocken. Strike med vänster ben rakt bakåt samtidigt som du ducka under följaren hand. Fortsätt rörelsen och “kasta ut” hammerlock handen/armen så att följaren får en rotation, möte upp med kast armen i en rörelsed och sök följarens rygg/midja för en redirect (send out) samtidigt som du själv rör dig åt andra hållet för att underlätta rörelsen för följaren!

Michael Kiehm är grym!

😉