SwingDiego 2011

Många intryck ifrån Swing Diego 2011. Det första som slår i alla fall mig är att nivån på socialdansarna är extremt hög. Den högsta jag har varit med om, klart kul! 🙂

Det andra är att West Coast börjar att bli extremt internationellt att Frankrike och Storbritannien varit på gång känner nog många till. Däremot skulle jag vilja slå ett slag för Brasilien och Australien…även Japan, Singapore, Ryssland, Kina m.fl. fanns representerade….

Detta är nog en bidragande orsak till att nivån och kraven på tävlande har höjts avsevärt. Det finns flera olika grenar som man kan tävla i Jack n´Jill är den mest kända, men det finns även Classic, Showcase och ProAm. Lite kort kan nämnas att i Classic så måste 80% gå att känna igen som Swing och minst en fot måste var i golvet. När en “connection” väl har etablerats så får den ej brytas, undantag är vid “roll-out” och spins. I Classic så får man ha max 3 “weight supported moves” t.ex. en dip.

När det gäller Showcase så är kraven på en fot i golvet skippade, minst tre “tricks” måste var ovanför midjehjöd… 60 % måste gå att känna igen som Swing.

ProAm är ett kul format där amatörer tävlar med proffs. En win-win relation, proffsen drar in pengar eftersom det finns krav på att amatörerna ska träna med dem för att utvecklas och amatörerna som utvecklas snabbare eftersom dom tävlar med proffs.

Nu ska jag iväg och dansa lite…ska se om jag hinner lägga upp någon bild eller film imorgon…Internetkopplingen är tämligen sporadisk! 😉

Kyle Redd “kastar” Frisbee! 😉 ( anm. det är en death drop)

<!–
WriteFlash('’);
//–>

/E